Τι είναι η ψηφιακά καθοδηγούμενη εμφυτευματολογία;

Η ψηφιακή χειρουργική εμφυτευμάτων είναι μια διαδικασία που  χρησιμοποιεί μια τρισδιάστατη προσομοίωση του στόματος- συνδιάζοντας,  ένα ψηφιακό αποτύπωμα με το ενδοστοματικό scanner και μία αξονική τομογραφία γνάθων - στον υπολογιστή  προκειμένου να πραγματοποιήσουμε μια χειρουργική επέμβαση ελάχιστης παρέμβασης και υψηλής ακρίβειας.

Έτσι, μπορεί να σχεδιαστεί σε ένα πολύ ακριβές εικονικό μοντέλο του στόματος του ασθενούς, ο τύπος του εμφυτεύματος, η διάμετρος και το μήκος του, η γωνίωση, εάν χρειαστεί μόσχευμα οστού και ο τύπος της τελικής προσθετικής αποκατάστασης. 

Ουσιαστικά, ο εμφυτευματολόγος έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει ένα «εικονικό» χειρουργείο πριν καν αγγίξει το στόμα του ασθενούς!

Κατά τη διάρκεια της ψηφιακά καθοδηγούμενης χειρουργικής διαδικασίας, ένας εξατομικευμένος χειρουργικός νάρθηκας, ο οποίος έχει προέλθει από 3D εκτύπωση, τοποθετείται πάνω στα δόντια του ασθενούς για να διασφαλιστεί η απόλυτη ακρίβεια της επέμβασης! 

Επιπλέον  έχει ήδη οριστικοποιηθεί και η προσθετική λύση (στεφάνη, γέφυρα, κλπ.) που αρμόζει στο προφίλ του εκάστοτε ασθενή!

Αυτή η καινοτόμος χειρουργική διαδικασία έχει τα εξής πλεονεκτήματα:

• Υψηλότερη ακρίβεια τοποθέτησης των εμφυτευμάτων και αποφυγή επικίνδυνων ανατομικών μορίων, σε σύγκριση με την παραδοσιακή τεχνική.

• Ελάχιστη μετεγχειρητική ενόχληση και περιορισμένη χρήση αναλγητικών.

• Υψηλότερη ικανοποίηση των ασθενών, διότι οι χρόνοι θεραπείας είναι πιο σύντομοι.

• Γρήγορη τοποθέτηση προσωρινών  αποκαταστάσεων, οι οποίες έχουν ήδη προσχεδιαστεί και κατασκευαστεί, και εφαρμόζονται ακριβώς πάνω από τα σημεία τοποθέτησης των εμφυτευμάτων.

Κλείνοντας θα πρέπει να τονίσουμε πως πρωτίστως, η  γνώση και εμπειρία  του χειρουργού εμφυτευματολόγου και όλης της θεραπευτικής ομάδας θα  καθορίσουν τελικά την επιτυχία του θεραπευτικού σχεδίου.