Το χαμόγελο είναι ένα από τα πιο δυνατά όπλα γοητείας σου. Με ένα αληθινό και λαμπερό χαμόγελο μπορείς να κερδίσεις τις εντυπώσεις αλλά και να γοητεύσεις σε όλα τα επίπεδα.

Επιπλέον, είναι ο καθρέπτης της υγείας. Όποιος έχει καθαρά και λαμπερά δόντια, δείχνει ότι φροντίζει τον εαυτό του.  Ωστόσο, δεν είναι πάντα εύκολο να διαθέτεις ένα ολόλευκο χαμόγελο που αστράφτει. Οι καθημερινές συνήθειες, η ποιότητα του σμάλτου, η διατροφή, το κάπνισμα, ακόμα και η ηλικία είναι παράγοντες που επηρεάζουν τη λευκότητα των δοντιών.

Και μπορεί μέχρι πριν μερικά χρόνια ο καθαρισμός και η λεύκανση να ήταν χρονοβόρα, ακριβά και σε κάποιες περιπτώσεις επώδυνα και επικίνδυνα, πλέον όμως η επιστήμη έχει εξελιχθεί και υπάρχουν αρκετοί απλοί και γρήγοροι τρόποι για να αποκτήσουμε ένα λαμπερό χαμόγελο.

Καθαρισμός και στίλβωση 

Ο καθαρισμός των δοντιών και η στίλβωσή τους  για να απομακρύνουμε την πέτρα και τις  χρωστικές, εξασφαλίζουν την καθαρή και όμορφη όψη των δοντιών και των ούλων μας. Ο καθαρισμός διαρκεί περίπου μία ώρα και δεν είναι καθόλου επώδυνος.

Λεύκανση

Είναι η πιο συντηρητική και σίγουρη τεχνική της αισθητικής οδοντιατρικής. Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες κλινικές μελέτες, η λεύκανση δεν καταστρέφει το σμάλτο, αφού ο ειδικός λευκαντικός παράγοντας που χρησιμοποιούμε διαπερνά την οδοντική επιφάνεια χωρίς να τη φθείρει. Η λεύκανση μπορεί να γίνει με δύο τρόπους. Με εφαρμογή στο σπίτι, η διάρκεια της οποίας είναι 40 λεπτά την ημέρα και πρέπει να γίνει για 15 μέρες. Με δύο επισκέψεις στο ιατρείο που διαρκούν 1,5 ώρα. Και τα αποτελέσματα θα είναι περισσότερο από ορατά!

Όψεις Ρητίνης (Bonding)

Αν χρειάζεστε κάτι παραπάνω από αυτά για να εξασφαλίσετε το αστραφτερό χαμόγελο στο ρεβεγιόν , τότε οι όψεις ρητίνης είναι το επόμενο βήμα. Πρόκειται για μια μέθοδο μικρογλυπτικής, που πραγματοποιείται στην επιφάνεια των δοντιών μας με εξειδικευμένα υλικά και μπορεί να δώσει το επιθυμητό σχήμα και χρώμα, αλλά και να διορθώσει όλες τις μικροατέλειες στο χαμόγελό μας. Γίνεται σε ένα ή δύο ραντεβού στο ιατρείο.

 

 

Άρθρο στο reader.gr