Τα λευκά αρμονικά και υγιή δόντια είναι τo πιο όμορφο στολίδι για το πρόσωπό σας. Έρευνες έχουν δείξει ότι η ψυχολογία, η αυτοπεποίθηση, η κοινωνικότητα, η αυτοεκτίμηση πηγάζουν από το χαμόγελο.

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2004 από την Αμερικανική Ακαδημία Αισθητικής Οδοντιατρικής έδειξε ότι το 75% των ερωτηθέντων πίστευε ότι η ανέλιξη στον εργασιακό χώρο εξαρτάται και από ένα ελκυστικό χαμόγελο. Bρεθήκαμε στο σύγχρονο και όμορφα διακοσμημένο οδοντιατρείο της Χειρουργού – Οδοντιάτρου, Αικατερίνης Ρήγα, η οποία μας εξηγεί πώς μπορούμε να χαμογελάσουμε ξανά με αυτοπεποίθηση.

Ποια είναι τα προβλήματα σε ένα χαμόγελο που επιδέχονται διορθώσεις;

Αρκετοί άνθρωποι δεν χαμογελούν αυθόρμητα γιατί δεν είχαν ποτέ την οδοντοστοιχία που θα τους χάριζε αυτοπεποίθηση για να χαμογελούν πιο συχνά.  Πολλοί επίσης, έχουν κενά ανάμεσά στα δόντια τους και διαταράσσουν την αρμονία που θα ήθελαν να έχουν στο πρόσωπό τους. Επιπλέον, άβολα αισθάνονται και όσοι έχουν πιο σκούρα δόντια από τα υπόλοιπα ή πολλά σφραγίσματα στα μπροστινά, κάτι που δίνει την εικόνα ενός ταλαιπωρημένου στόματος με αποτέλεσμα πολλές φορές να πληγώνεται η αυτοπεποίθησή τους.

Ποιοι είναι οι τρόποι να κάνουμε το χαμόγελό μας πιο όμορφο και πιο υγιές;

Είναι και αρκετά απλό! Πρώτα φροντίζουμε για την βελτίωση της υγείας των ούλων με την εξάλειψη τυχόν ουλίτιδας και άλλων οδοντιατρικών προβλημάτων που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Μετά ακολουθεί η λεύκανση που είναι το συνηθέστερο αισθητικό βήμα που βοηθά στην απόκτηση του πολυπόθητου φωτεινού, νεανικού χρώματος, αφού είναι κοινώς αποδεκτό, ότι τα φυσικά λευκά δόντια ακτινοβολούν υγεία και νεότητα. Ύστερα οι όψεις ρητίνης ή όψεις πορσελάνης με τις οποίες μπορούμε να διορθώσουμε τα περισσότερα προβλήματα στην εμφάνιση των δοντιών.

Ποιες είναι οι τεχνικές διαφορές στις όψεις ρητίνης και στις όψεις πορσελάνης;

 

Οι όψεις ρητίνης είναι μια διαδικασία μικρογλυπτικής που εφαρμόζεται άμεσα στην επιφάνεια του δοντιού και του δίνει το επιθυμητό σχήμα και χρώμα. Χρησιμοποιούνται από τον οδοντίατρο υλικά που προσομοιάζουν στο φυσικό δόντι. Είναι μια διαδικασία εξαιρετικά συντηρητική, αφού δεν πειράζουμε την επιφάνεια του δοντιού, γίνεται άμεσα από τον οδοντίατρο χωρίς να χρειάζεται η μεσολάβηση άλλου ειδικού (π.χ. οδοντοτεχνίτη), ανώδυνα και με χαμηλό κόστος. Οι όψεις ρητίνης εφαρμόζονται σε ένα ή και όλα τα πρόσθια δόντια. Οι όψεις πορσελάνης είναι πολύ λεπτές φλοίδες πορσελάνης που κατασκευάζονται από τον οδοντοτεχνίτη, σαν προσόψεις, που συγκολλούνται μόνιμα πάνω σε κάθε δόντι ξεχωριστά. Ενδείκνυνται για πολλά αισθητικά προβλήματα στην πρόσθια περιοχή του στόματος.

 

Περισσότερα: newsbreak.gr