Οι διάφανοι νάρθηκες είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιείται για να ισιώσουν τα δόντια και να μετατοπιστούν στη νέα τους θέση.

Αυτοί οι νάρθηκες είναι ειδικά διαμορφωμένοι στις ανάγκες του κάθε ασθενούς και ταιριάζουν απόλυτα στη μορφολογία των δοντιών τους.

Το θεραπευτικό αυτό σχήμα με τους αόρατους νάρθηκες αποτελείται από μια σειρά από λεπτούς διαφανείς νάρθηκες για την άνω και την κάτω γνάθο.

Η εξατομικευμένη εφαρμογή τους και οι δυνάμεις που ασκούν οι νάρθηκες, ισιώνουν σταδιακά τα δόντια χωρίς να γίνεται αντιληπτή η εφαρμογή της ορθοδοντικής θεραπείας.

Οι διάφανοι νάρθηκες πρέπει να φοριούνται τουλάχιστον 20-22 ώρες καθημερινά.

Συνεπώς η αφαίρεση τους γίνεται μόνο κατά τη διάρκεια των γευμάτων.

Συνήθως το κάθε ζευγάρι ναρθήκων χρησιμοποιείται για 2 εβδομάδες.

Με αυτόν τον τρόπο, συνεχίζεται η πρόοδος της θεραπείας μέχρι τη στιγμή που οι τελευταίοι νάρθηκες θα επιφέρουν το τέλειο χαμόγελο!

 

Διάρκεια θεραπείας

Ο χρόνος θεραπείας εξαρτάται από την πολυπλοκότητα του κάθε περιστατικού και κυμαίνεται από 6 μήνες έως 2 χρόνια.

Πλεονεκτήματα

Βασικό πλεονέκτημα των ναρθήκων είναι η διαφάνεια τους που τους καθιστά σχεδόν αόρατους.

Επίσης είναι άνετοι στη χρήση καθώς δεν υπάρχει τίποτα μεταλλικό (όπως τα σιδεράκια) που να προκαλεί ερεθισμούς στα χείλη και στα ούλα.

Έπειτα, το γεγονός ότι οι νάρθηκες είναι αφαιρούμενοι , δίνει τη δυνατότητα στον ασθενή να βουρτσίζει τα δόντια του και να περνά το νήμα αβίαστα, διατηρώντας έτσι την στοματική του υγεία.

Επιπλέον οι δυνάμεις που ασκούνται από τους αόρατους νάρθηκες είναι πιο ήπιες και έτσι ελαχιστοποιείται η πιθανότητα πρόκλησης προβλημάτων στη ρίζα του δοντιού.

Τέλος, επειδή οι νάρθηκες δεν απαιτούν τη χρήση μεταλλικών εξαρτημάτων στα δόντια , ούτε συγκολλούνται πάνω σε αυτά δεν προκαλούν προβλήματα στο σμάλτο!

Συνοψίζοντας, οι διάφανοι νάρθηκες είναι ένα σημαντικό όπλο στη φαρέτρα του αισθητικού οδοντιάτρου το οποίο χρησιμοποιούμε συχνά στο ιατρείο μας.

 Έτσι, με εύκολο και ανώδυνο τρόπο μετακινούμε τα δόντια προσφέροντας στους ασθενείς μας ένα όμορφο και λειτουργικό χαμόγελο,χωρις να τροχίσουμε καθόλου τα φυσικα  δόντια!